7 februari 2007

Jag borde stå för mina ord oftare och skriva om det jag lovar, istället för att göra det här till en idag-har-jag-blogg. Det var aldrig meningen.

Bara så ni vet.
Det går alltid att ha bortförklarngar, men jag ska försöka bättra mig.

Jag är väldigt irriterad över faktumet att Universal Poplab spelade på Storan i höstas, ålersgränsen var arton. I mars ska de spela på Sticky Fingers, då kommer det vara arton, jag kommer inte vara arton. The Ark ska spela på Trädgårn, de kommer i och för sig till Hultsfred, men ändå. Trädgårn klockan 17 med alla småbarn i stället för senare på kvällen med jämnårig publik. Much better. Om jag nu hade kommit in.
Det är i alla fall inte så långt kvar nu! Så jag får helt enkelt stå ut.

Jag borde göra jättetråkig lyrik som skulle varit inne i tisdags. Jag vet.

Men försök er på den här.
Vi ska analysera dikter från olika epoker. När det i en av dikterna går att läsa (nedan) så tappar nog de flesta lite av lusten. Ni får stå ut med vidrigheterna och läsa. Det är riktigt vidrigt.

Kring buken surrade asflugors flock
medan larvernas svarta här
flöt fram likt en vätska, seg och tjock,
över lemmar som sakta föll sär.
---
Av Charles Baudelaire
Till svenska av Ingvar Björkeson
Finns med i boken;
Det ondas blommor från 1857

Så det är inte världens roligaste sak att göra, men visst är det en intressant dikt. Så nu ska jag sätta mig och göra klart den uppgiften så jag kan lämna in den imorgon.

Jag har valt indval för nästa år också, webdesign och Kultur- och idéhistoria står på schemat om det blir som jag vill. K- och idéhistoria istället för Matte C. Hoppas 3an blir året jag tycker det är roligt attgå i skolan.

På återseende.