27 februari 2007

Big smile

Efter maten ska det bli scones här.
Lagom till åttatiden tror jag.
Så jag får pinna på med min historia.
Så ska jag njuta av scones en stund ikväll.
Med marmelad. Ohja.

Ingredienser
12 st
8 dl vetemjöl1
1/2 msk bakpulver
1 tsk strösocker
1 tsk salt
100 g smör
4 dl mjölk eller filmjölk

Gör så här Sätt ugnen på 225°. Hacka samman mjöl, bakpulver, socker, salt och smöret skuret i tunna skivor för hand eller i en matberedare. Tillsätt mjölken och arbeta snabbt ihop till en deg. Tag upp degen på en mjölad arbetsbänk och dela den i två delar. Forma varje del till en rulle ca 20 cm lång. Skär varje rulle i 6 bitar. Lägg bitarna med snittytan uppåt på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt bröden svalna något på galler innan de avnjuts ljumma med smör och ett gott pålägg. Tips! Smaksätt gärna degen med rivet skal av 1 citron, apelsin eller lime.


Recept från ARLAKÖKET